24 de febrer, 2012

Limfòcit T en acció

Avui us penjo un vídeo molt curiós que he trobat.

Es tracta d'un vídeo gravat sota el microscopi en el que veiem com un limfòcit T (una de les cèl·lules del nostre sistema immunitari, que també són anomenades cèl·lules assassines perquè es dediquen a eliminar qualsevol amenaça per a l'organisme) s'apropa a una cèl·lula tumoral (de color blau).



Primer, el limfòcit T (que es veu de color verd) la reconeix. Després, poc a poc la va recobrint sencera i a la part final del vídeo s'utilitza un altre contrast (el groc) per a veure millor el limfòcit.
S'aprecia com ha cobert completament la cèl·lula tumoral i, poc a poc, l'ataca fins que acaba totalment amb ella.

Però per a que us feu una mica l'idea del que esteu veient, dir-vos que aquests limfòcits T tenen unes 10 micres de llarg, el que és el mateix, 10 cops menor que el diàmetre d'un cabell.

Una mostra més de com funciona el nostre cos i de les diferents tècniques que té per a lluitar contra cossos estranys (d'una manera similar també s'eliminen els bacteris que hagin pogut entrar al nostre sistema)

3 comentaris:

  1. Mola!!
    En la universitat s'haurien de plantejar posar videos com aquest, ja que hi han temes que son molt "abstractes" (com bioquimica, inmunologia, ...)on moltes vegades un video et faria entendre molt més facilment el que t'estan explicant....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí! la veritat és que veure les coses facilita l'aprenentatge!

      Elimina
  2. Molt bé, Marina. M'encanta que hi hagi gent que tingui temps d'anar recollint coses sobre Biologia!

    ResponElimina

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"