19 de desembre, 2011

Nova tècnica per al tractament de l'obesitat: cirurgia endolumial

L'obesitat constitueix un greu problema de salut i afecta en gran manera la qualitat dels qui la pateixen. Per algunes la única solució és la cirurgia.

L'excès de pes afeta al 52'7% dels adults espanyols i l'obesitat al 15% de la població espanyola major de 18 anys.En aquest camp, l'aparició de noves tècniques menys invasives que la cirurgia tradicional com la cirurgia endoluminal o millores en tècniques no tan noves com el tractament de l'obesitat amb baló intragàstric, obre un nou horitzó per a les persones que la pateixen.

La denominada cirurgia endoluminal és una tècnica quirúrgica que permet reduir l'estòmac via endoscòpica sense incisions ni cicatrius aportant avantatges substancials als pacients.

L'equip mèdic de Teràpies de l'Obesitat ha efectuat, per primera vegada a Espanya, reduccions d'estómnac per via endoscòpica sense necessitat de practicar cap incisió. A Europa i EEUU s'han realitzat 74 intervencions mitjançant la tècnica POSE amb resultats satisfactoris.

El tractament quirúrgic denominat POSE (o cirurgia Primària Endoluminal de l'Obesitat) permet, gràcies a les eines tècniques d'última generació, reduir la capacitat de l'estòmac per via oral sense necessitat d'obrir cap via d'accés. El procediment endoscòpic consisteix a realitzar plecs a l'estòmac i suturar-los per reduir la seva grandària. Així, la capacitat de l'estómac queda limitada i el pacient presenta una gran sacietat ingerint una petita quantitat d'aliments.

El mateix equip mèdic de Teràpies de l'Obesitat, va ser el primer equip de professionals mèdics a introduir el baló intragàstric a Espanya.

L'objectiu d'aquesta unitat és la lluita contra una malaltia crònica que s'ha convertit en un dels majors problemes de l'actualitat i que en la majoria dels casos és desencadenant d'altres malalties.

7 comentaris:

 1. Esta vivo, esta vivoooooo! Per fi publiques algo... Trobo que es una tecnica molt interesant sobretot perque a part de ser poc cruenta redueixes moltissim el temps d'estada hospitalaria i alhora el gast sanitari. Molt xulo!

  ResponElimina
 2. [introducir acento francés]

  holá, pasaga pog aquí y me ha gustadóu mushóu lo que hag egscritóu

  soig un admigador anonimóu

  PD: quan possava seleccioneu perfil volia ficar perfil esquerra, però no m'ha deixat

  PD2: pensa xoan que ara està pressionada perquè hi ha un link al meu superfrequentat blog :P

  ResponElimina
 3. Ja ho vaig veure l'altre dia Dani!!! no et creguis he vist que hi ha gent que ha accedit al meu blog des del teu link!! ;)

  ResponElimina
 4. A cualquier gordo se le considera que tiene una enfermedad crónica? King África es un enfermo? O_o Puedes coger la baja por gordo? xD

  ResponElimina
 5. No se está hablando de estar gordo, sino obeso, cuando tienen un IMC superior a 35.

  La verdad es que no tengo ni idea de si se puede coger la baja por ser obeso (creo que en EEUU algo hay, más que nada por el capítulo de los Simpson en que Homer quiere engordar para poder trabajar des de casa xD)

  Pero si que son considerados enfermos crónicos, almenos en el ambiente sanitario, ya que es una cosa a considerar siempre (en operaciones, en otras enfermedades, etc.)

  ResponElimina

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"