25 de desembre, 2010

Troben una manera de diagnosticar l'Alzheimer abans de patir-lo

Els investigadors de l'Institut de Neurologia de la University College de Londres (Regne Unit) han descobert una nova forma de predir l'aparició de l'Alzheimer abans que apareguin els símptomes. Ho han det convinant una punció lumbar amb un escàner cerebral. El seu descobriment el publica l'últim número de la revista Annals of Neurology.
Actualment no existeix una prova que serveixi per diagnosticar precoçment aquest tipus de demència. A la majoria dels casos es produeix quan la malaltia ja està avançada. Per això, aquests investigadors van tratar de realitzar un doble control basat en la contracció del cervell i els baixos nivells d'una proteïna anomenada beta-amiloide al líquid cefaloraquídic (LCR) que banya el cervell i la mèdul·la espinal.
L'Alzheimer redueix el cervell
De fet, es conegut que l'Alzheimer produeix una pèrdua de volum cerebral i una inusual acumulació d'amiloide al cervell, el que significa menys amiloide al líquid cefaloraquídic, d'aquí a que si s'analitzaven aquests canvis, es podria oferir una manera de detectar molt abans la malaltia.
Per confirmar això es van reclutar 105 voluntaris sans per a sotmetre's a una sèrie d'exàmens, incloent diverses puncions lumbars per verificar els seus nivells de la proteïna en el líquid cefaloraquídic i diverses ressonàncies magnètiques per calcular la contracció del cervell.
Gen de risc APOE4 i proteïna Tau
D'aquesta manera, els resultats van revelar que els cervells dels individus normals amb baixos nivells de beta-amiloide en el LCR (38% del grup) es van contraure el doble de ràpid que l'altre grup. A més, es va evidenciar que aquestes persones eren cinc cops més propenses a tenir el gen de risc APOE4 i que tenien nivells més elevats de Tau, una altra proteïna també culpable de l'Alzheimer.
Tot i que és massa dora per saber si algún dels voluntaris desenvoluparà Alzheimer, els investigadors creuen que les seves sospites es confirmaran en el futur, segons informa la BBC, el per permetiria als metges provar fàrmacs que podrien ser beneficiosos per retrassar o prevenir la demència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"