29 d’abril, 2010

Fumar podria estar en els gens

L'hàbit de fumar i l'adicció al tabac podria ser culpa dels gens, almenys en part. Desprès de realitzar tres estudis, publicats per la revista 'Nature Genetics', els investigadors van associar diverses variacions genètiques amb aquesta costum i amb l'augment del risc de patir càncer de pulmó.

Els científics van descobrir, desprès d'estudiar el genoma de 140.000 fumadors i no fumadors, que una variant del còdig genètic del cromosoma 11 estava associada amb l'inici del tabaquisme i que una altra modificació, aquesta en el cromosoma 9, estava relacionada amb la capacitat de deixar-ho.

A més d'aquestes conclusions, l'equip dels deCODE Genetics, de Reykjavik, Islàndia, va detectar que les persones amb variacions en els gens del cromosoma 8 i 19 eren més propenses a consumir més cigarretes i presentaven un risc major de patir càncer de pulmó, malaltia associada al tabaquisme.

Els estudis recolzen així la teoria de que fumar no depèn només de la voluntat d'una persona, sinó que la genètica influeix en quant es fuma i en la capacitat d'un individu d'abandonar aquesta adicció.

Amb aquesta investigació els científics volen ajudar al desenvolupament de millors tractaments per deixar de fumar i convèncer a la població de que aquest hàbit poc saludable és molt més perjudicial i perillòs per a certes persones, encara que reconeixen que encara fan falta més estudis per a que aquest descobriment sigui definitiu i es tradueixin en beneficis per a la societat.

4 comentaris:

  1. yo no me lo creo!! nos están timando para sacar pasta

    ResponElimina
  2. porque tal y como has dicho, desarrollaran nuevos tratamientos antitabaco, que con al excusa de que será un tratamiento "genético", valdrá una pasta y timaran a todos los fumadores, ya verás.

    ResponElimina
  3. Bueno... puede que si al principio, pero la gente que realmente quiera dejar de fumar, tiene las mismas opciones que ahora.
    Yo creo que es en parte para dar "ánimos" a la gente que le cuesta dejar de fumar y asi decir que no puede porque su genetica no le deja..
    Pero seguramente si sacaran tajada.. as always!

    ResponElimina

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog