09 de març, 2010

L'eliminació de la transmissió del VIH de mare a fill serà possible el 2015

Així ho assegura el Fons Mundial de Lluita contra la sida, la tuberculosi i el pal·ludisme

L'eliminació "casi total" de la transmissió del virus de la immunodeficiència humana (VIH) de mare a fill serà possible el 2015 si es manté el ritme actual d'investigació, han informat avui els responsable del Fons Mundial de Lluita contra la sida, la tuberculosi i el pal·ludisme.
"Un món en el que cap nen neixi seropositiu és autènticament possible d'aquí al 2015", ha assegurat el director executiu del Fons, Michel Kazatchkine, durant una presentació a la prensa dels avenços del projecte que dirigeix.
El Fons també preveu "una espectacular reducció de les morts lligades al pal·ludisme" en cinc anys, periode en el qual és possible reduïr a la meitat la prevalència de la tuberculosi.


Casi cinc milions de vides salvades

Segons l'informe presentat avui, cada dia els programes financiats pel Fons Mundial salven almenys 3.600 vides, pel que desde la seva creació, el 2002, s'han salvat 4,9 milions de vides.
"Al Fons Mundial se li exigeixen resultats. Aquest informe mostra que les inversions movilitzades per la comunitat internacional marquen una diferència", ha indicat el director executiu del programa de la ONU per la lluita contra la sida, Michel Sidibé.
Segons el FOns, 2,5 milions de persones estan sota tractaments retrovirals contra el VIH, mentre, que s'han repartit 1,8 milions de preservatius per frenar l'avenç de la malaltia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog