20 d’abril, 2010

La soja pot prevenir l’osteoporosi

La soja s’ha d’utilitzar com a teràpia hormonal substitutiva desprès de la menopausa ja que, a més de reduir la osteoporosi, protegeix contra la toxicitat del pèptid-amilode de la malaltia d’Alzheimer i s’està estudiant un possible efecte preventiu enfront a la diabetis tipus 2. Així ho va explicar el doctor José Viña Ribes, de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, durant la seva conferència ‘Efectes beneficiosos de l’alimentació amb complements de soja sobre gens de longevitat’ a la Real Acadèmia Nacional de Farmàcia i organitzat també per COFM i l’Institut Tomàs Pascual.

“La utilització d’estrògens en dones menopàusiques pot ser perjudicial i per això s’utilitzen les isoflavones de la soja”, va afirmar Viña Ribes, que es va posicionar a favor dels aliments suplementats amb soja enfront a l’uús de genisteina com a fàrmac. Així mateix, el doctor va fer èmfasi en que és aconsellable consumir aquests aliments en petites quantitats i diversos cops al dia.

Igualment, el mateix dia es va fer la conferència “Inflamació i patogenicitat. La resposta inflamatòria en patologies cardiovasculars i en l’envelliment” a càrrec del doctor Lisardo Boscá Gomar, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Alberto Sols.

El doctor va abordar el tema de la patologia inflamatòria com a causa d’un 70-80% de malalties, entre les que destaquen l’Alzheimer, anafilàxies, aterosclerosi, malaltia de Crohn, dany isquèmic/perfusió. A més de la importància de les cèl·lules com els monòcits, macròfags i neutròfils; i de factors de transcripció com PPAR i LXR, en els processos inflamatoris.

2 comentaris:

  1. En relació a aquesta enfermetat silenciosa que és la osteoporosis, sinó és molèstia deixo un blog on poder trobar informació, enllaços i guies en format pdf sobre ella:

    osteoporosis


    Espero que pugui se d’ajuda per algunes persones
    Salutacions cordials
    María

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la participació activa i pel link!

    ResponElimina

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog