07 d’abril, 2010

Una mica de xocolata negra tots els dies equilibra la tensió arterial

Ja es sabia d'altres propietats positives de la xocolata. No fa molt un estudi afirmava que la xocolata negra contribueic a reduïr l'estrès, pot aliviar el dolor, és millor que les begudes isotòniques per la recuperació muscular i és un fort antioxidant.

També hi havia indicis que el seu consum controlat era beneficiòs pel cor. Això asseguraven el 2008 en un estudi realitzat per científics de la Universitat Catòlica de Campobasso, amb la col·laboració amb el National Cancer Institute de Milan.

Doncs un equip d'investigadors alemans de l'Institut de Nutrició Humana de Nithetal corrobora el que ja van apuntar els italians: la xocolata ajuda a reduïr la pressió arterial i prevenir malalties cardiovasculars. Els resultats de la investigació s'han publicat en l'últim numero de la revista 'European Heart Journal'.

Segons ha dit l'estudi, les persones que consumeixen una mitjana de 7,5 grams diaris de xocolata tenen un 27% menys risc de patir cardiopaies i un 48% menys risc de patir un ictus, mentre que la seva pressió arterial era entre 1 i 0,9 mm Hg més baixa que en la resta.

L'estudi va analitzar els hàbits d'alimentació d'un total de 19.357 persones d'entre 35 i 65 anys, als quals se'ls hi va fer un seguiment de 10 anys en els que se'ls hi preguntava amb quina freqüència menjaven xocolata.

A més, a un petit grup d'uns 1.500 participants se'ls hi va demanar que especifiquessin el tipus de xocolata que menjaven, comprovant que el 57% el prenia amb llet, el 24% negre i el 2% blanc, encara que aquestes dades no han sigut tingudes en compte per a les conclusions finals.

No obstant, els investigadors creuen que els flavonoids del cacau poden ser els responsables d'aquest efecte possitiu sobre la pressió arterial dels individus, pel que la xocolata amb més percentatge de cacau seria la que aportaria més avantatges.

"Els flavonoids són unes substàncies que milloren la biodisponibilitat de l'òxid nítric a les cèl·lules que recubreixen la paret interna dels vasos sanguinis, les cèl·lules endotelials vasculars", va comentar el doctor Buijsse, que ha dirigit la investigació, amb el que " a l'alliberar-se, provoca la dilatació de les cèl·lules del múscul dels vasos sanguinis i pot contribuir a la reducció de la pressió arterial".

Els autors de l'estudi van concloure doncs que "menjar xocolata resulta ara més temptador", i inclòs es pot consierar la seva inclusió a les dietes dissenyades per evitar malalties cardiovasculars, sempre en petites quantitats, encara que reconeixen que seran "necessaris altres estudis observacionals i assaigs clínics aleatoris que confirmin aquesta informació".

A més, Buijsse va avisar que la gent tingui compte a l'ingerir xocolata ja que " petites quantitats de xocolata poden ajudar a evitar cardiopaties només si substitueixen a altres aliments rics en energia, com ara els 'snaks', per tal de mantenir un pes corporal estable".
Us agrada la xocolata? Quina xocolata us agrada més? Creieu que els estudis són certs, o cada cert temps el que és bó per menjar varia? Què opineu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog