L’estudi s’ha realitzat amb un dispositiu que utilitza un ordinador portàtil però en un futur podria portar un xip informàtic com a part d’un sistema artificial completament transportable i que podria revolucionar el tractament d’unes 285 milions de persones que viuen amb diabetis.
A la diabetis tipus 1, el pàncrees deixa de produir suficient insulina, hormona que redueix el sucre en sang, per a controlar de manera adequada els nivells de sucre sanguinis a l’organisme.
A l’actualitat, la única manera de que els pacients segueixin sans és mantenir un delicat equilibri del sucre en sang per a que els nivells no pugin o baixin massa. Això suposa un controla de 24 hores sobre el sucre en sang i injeccions d’insulina, juntament amb una dieta estricta i exercici. Inclòs quan es porta un estil de vida controlat, el sucre en sang pot baixar a nivells perillosos donant lloc a hipoglucèmies.
Anteriors intents per a desenvolupar un pàncrees artificial només s’han centrat en l’administració d’insulina i no han pogut prevenir la hipoglucèmia. En el seu treball actual, l’equip de Firas El-Khatib, ha desenvolupat un pàncrees artificial que administra insulina i glucagó segons les necessitats existents, imitat en gran mesura al pàncrees normal.
Aquest pàncrees artificial està composat per un control continu del sucre en sang, dues bombes que injecten les hormones sota la pell i un ordinador portàtil que integra el programa informàtic que permet a les dues bombes interaccionar entre si i calcular quanta insulina o glucagó necessita un pacient en un moment donat.
Els investigadors van poder controlar amb aquest dispositiu en sucre en sang dels participants en l’estudi sense que tingués lloc cap hipoglucèmia. A l’actualitat els científics estan provant un pàncrees artificial portàtil, en el que el programa informàtic va en un petit xip en comptes d’un ordinador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada