23 de març, 2009

L'avortament avui dia

Des de fa uns mesos que s'ha despertat l'interès per renovar la llei de l'avortament a Espanya. Aquesta llei està acceptada de l'any 1985 i només permet avortar dins uns límits establerts en casos de perill per la salut de la mare (tant física com psíquicament), per violació o per malformacions. Es vol millorar la llei amb la llei de terminis on es podria avortar sense acollir-se a cap dels tres tipus anteriors, però delimitant-ho a un nombre concrets de setmanes de gestació. Es suposa que s'aprovara aquesta ampliació de la llei cap a finals d'aquest any o finals de l'any vinent.


Però, què és l'avortament i quins mètodes s'utilitzen?


Consisteix en la interrupció del desenvolupament vital del fetus durant l'embaraç. Hi ha diferents mètodes per dur a terme un avortament:


- Mètode farmacològic: només s'administra fins a les 7 setmanes de gestació.

- Mètode quirúrgic: hi ha diferents tècniques.


La tècnica més freqüent és l'aspiració. És necessari passar sempre un control de 15 dies al teu ginecòleg habitual amb l'objectiu de confirmar la perfecte realització de la intervenció.


Primer trimestre: Si l'embaraç no seobrepassa les 12 setmanes de gestació, la pacient està a la clínica unes 2-3 hores. Es visualitza la vagina i el coll d'úter, se li aplica una solució iodada per millorar l'asèpsia i es col·loca l'anestèsic local. El ginecòleg introduirà una cànula a la matriu per buidar el contingut mitjançant la pressió negativa.


Segon trimestre: A les primeres setmanes del segon trimestre la intervenció no precissa d'hospitalització, encara que la usuària estarà més temps en observació, unes 5-6 hores, després de l'anestesia general. El procès és similar a l'anterior, però aquest cop la pacient estarà dormida.

La tècnica utilitzada depèn de les setmanes d'amenorrea, però podem parlar de tres sistemes: l'aspiració, l'embriotomia acompanyada d'aspiració o la inducció. La inducció s'aplica generalment a pacients que superen les 19 setmanes de gestació.


Efectes secundaris: Dolors, sangrat (menys abundant que la regla normal), marejos, etc.


1 comentari:

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"