30 d’abril, 2009

Pandèmia inminent

Primer infectat que no va anar a Mèxic

A Espanya ja hi ha 10 casos del virus A/H1N1 i la OMS augmenta l'alerta a nivell 5

A Espanya ja hi ha 10 infectats pel virus de la grip porcina. I no tots havien viatjat a Mèxic recentment. Un dels contagiats es va infectar de manera indirecta, ja que és parella d'una noia que sí ha estat al pais asteca, origen del brot gripal.
Ell és un dels sis nous casos que ahir a la tarda es conformaven a Catalunya, arribant a la desena d'afectats a l'Estat. Tots "estan tenint molt bona evolució, favorable i benigne", va explicar la consellera catalana de Salut, Marina Geli.

El nombre de contagiats pel virus podria augmentar; ja que, segons els Ministeri de Sanitat, hi ha altres 70 casos que s'estan investigant. La ministra Trinidad Jiménez, que va llençar un missatge de "seguretat i confiança", ja no va voler parlar ahir de grip porcina, sino de "nova grip".

Mentrestant, la OMS va elevar ahir a la nit a la fase cinc -de sis- l'alerta pandèmica per la expansió del virus. La nova fase implica que el virus s'ha transmès entre persones en almenys dos paisos (Mèxic i EEUU). La OMS considera que la pandèmia és inminent perqué hi ha transmissió sostinguda. El virus s'ha anat propagant des de Mèxic cap a tot el món. En EEUU, ahir es confirmava la mort a Houston d'un nadó mexicà de 23 mesos per la grip, el primer afectat que mor fora de Mèxic. El nen vivia a Matamoros, a la frontera d'aquest pais i EEUU i havia viatjat a Texas per ser tractat de la malaltia.

El "pacient zero"

Édgar Hernández podria ser el pacient zero de la grip porcina a Mèxic. Té 5 anys i les autoritats del seu pais l'han identificat com la primera persona que es va infectar amb el virus porcí. El nen viu al poble de La Gloria, en l'Estat mexicà de Veracruz (a dos hores de D.F.), on es creu que el brot d'aquesta grip va començar el 2 d'abril, segons els mitjats locals. Édgar va ser l'únic dels possibles contagiats de la seva regió que va donar positiu a les proves del virus que van realitzar les autoritats sanitàries; la resta teníen la grip normal.

La seva mare estava convençuda que el nen s'havia infectat a una granja de porcs de la zona. Es van agafar mostres de la zona, però van donar negatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"