29 d’abril, 2009

Com funciona el tamiflú?

Tamiflú és la marca que produeix Roche per al principi actiu, que és un antiviral que s'anomena oseltamivir. És un profàrmac antiviral selectiu contra el virus de la grip.

Com funciona?


La seva acció es basa en la inhibició de les neuraminidases presents en el virus de la grip. Aquestes neuraminidases són les que s'encarreguem d'alliberar el virus de les cèl·lules que ja estan infectades, i afavoreixi així la seva diseminació. Aquest compost és actiu enfront a les dues varietats del virus de la grip. No modifica la resposta immunitària i humoral contra el virus i altres antígens no relacionats.


Un cop administrat, l'oseltamivir disminueix els símptomes dels pacients amb la grip adquirida recentment i redueix la incidència dels símptomes propis d'una grip conformada, com ara les infeccions bacterianes: bronquitis, sinusitis i pneumònia.


S'absorbeix totalment per la via oral, transformant-se en el producte actiu per l'acció d'enzims intestinals i hepàtics. Es distribueix amb facilitat i es pot trobar a pulmons, nas, oïda i tràquea.


Efectes secundaris


Vòmit, insomni, mal de cap, mal abdominal. Amb menor freqüència diarrees, congestió nassal, tos vèrtig, mal de coll, marejos i fatiga.


Aquest compost no interacciona amb altres medicaments com ara el paracetapol, ibuprofè, àcid acetilsalicílic o eritromicina, i per tant es poden administar junts.


Actualitat

A Mèxic aquest medicament s'està utilitzant aparentment amb èxit, per combatre el nou tipus de virus que es transmet entre els humans. L'orígen geogràfic d'aquest virus és encara incert.


És molt important no automedicar-se, ja que si no es té aquest tipus de grup podria afectar molt negativament. En cas de sospites, el metge podria recomanar-la a les primeres hores per tal de controlar la malaltia.


Ja existeix un alt porcentatge de persones recuperades de la grip porcina en menys d'una setmana d'haver-se difòs en els mitjans l'alerta epidemiològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"