20 d’abril, 2009

Descubreixen els gens que frenarien el càncer

Investigadors de la Universitat d'Edimburg (Escòcia) han descobert els components genètics que poden tenir un paper clau a l'hora de frenar malalties com el càncer o l'escleròsi múltiple.
Aquest descobriment pot derivar a "nous tractaments mèdics contra les malalties relacionades amb el sistema immunològic", destaca el professor David Hume, director de l'estudi publicat a la revista Nature Genetics.

Control d'un grup

L'anàlisi senyala que hi ha centenars de gens que interactuen en la generacó d'aquestes malalties, en un procès amb moltes variacions que fan que les causes de les dolències variïn en funció de les persones. Això es suma a la teoria que considerava que un gup selecte de gens mestres controlava el creixement de les cèl·lules que provoquen la malaltia.

Els investigadors confien que la identificació dels punts febles en l'estructura genètica de les persones ajudi a crear mecanismes mèdics que aturin el creixement de tumors.

Sistema immunològic

Està format per un conjunt de mecanismes que protegeixen a l'organisme d'infeccions per mitjà de la identificació i eliminació dels agents patògens (des de virus fins a cucs paràsits intestinals).

Les cèl·lules del sistema immune són una classe especial de leucòcits, anomenats limfòcits. Les cèl·lules B i les T són les classes principals de limfòcits i deriven de les cèl·lules mare hamatopoiètiques (productores de cèl·lules sanguínies) pluricel·lulars de la mèdul·la óssia.

El limfòcit B identificar els patògens quan els anticossos de la seva superfície s'uneixen a proteïnes específiques "extranyes" que es troben als patògens (anomenats antígens). Aquest complex antígen-anticòs passa a l'interior del limfòcit B on es degrada. Llavors el limfòcit B mostra a la seva superfície, l'antígen extrany per activar els limfòcits T i activar de manera més activa el sistema immune contra aquest antígen, mitjançant la producció de molts anticossos que reconeixen l'antígen per "marcar" el que s'ha d'eliminar.

Això mateix és el que succeeix en els transplants, el cos reconeix un antígen "extrany" i activa tot el sistema immune per destruir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"