17 de març, 2010

Inconvenients dels antiinflamatoris

Si es pren molt ibuprofè, paracetamol o aspirines pots acabar sord. Tot i que el que és més potencialment perillòs és el paracetamol

El consum regular dels analgèsics i antiinflamatoris més comuns, com ara l'àcid acetil salicílic (aspirina), l'acetominofè (paracetamol) o els antiinflamatoris no esteroideus, AINEs (ibuprofè) incrementa notablement el risc de pèrdua d'audició en els homes menors de 60 anys.
Es considera un consum regular pendre almenys dues dosis setmanals d'aquests medicaments. Això sostè un estudi en el que han participat investiadors de la universitat de Harvard publicat a l'American Journal of Medicine i que ha fet un seguiment cada dos anys a 26.000 homes al llarg de 18 anys.

Ja hi havia estudis previs en els que s'afirmava que l'àcid acetil salicílic podia tenir aquestes conseqüències. Però es que segons aquest nou estudi el paracetamol i els antiinflamatoris poden incrementar encara més el risc de pèrdua d'audició

Els homes de menys de 60 anys tenen un 33% més de possibilitats de perdre oïda si prenen aspirina. Cosa que fan molts a diari per prevenir els accidents cardiovasculars, ja que l'aspirina té propietats anticoagulants (ja que inhibeixen la síntesi de tromboxans, essencials per a la coagulació).

Aquells que prenen paracetamol amb regularitat i tenen menys de 50 anys tenen el doble de possibilitats de perdre l'oïda un 99%. Si estan en els cinquanta la probabilitat de tenir problemes és un 38% superior.
Amb l'ibuprofè el risc s'incrementa un 61% pels menors de 50 anys i uun 32% pels que ja tenen els 50. A partir dels 60 es redueix la probabilitat al 16%.

Com actua l'aspirina en la coagulació?













Modificat de 20minutos.es

3 comentaris:

  1. Els que prenen paracetamol no entenc que vol dir que tenen el doble de possibilitats de perdre la oïda un 99%. Saps per quin mecanisme pasa aixo? He buscat per sobre pero no he trobat res...

    ResponElimina
  2. la frase que no entens fa referència a que la gent que pren paracetamol te el doble de possibilitats de perdre l'oida en un 99% (grau de sordesa), per tant que només els hi quedi un 1% de la funcionalitat.
    D'altra banda no se per quin mecanisme pot ser que tingui lloc això, demà ho buscaré i si trobo algo interessant ja ho possaré.
    Gràcies per escriure

    ResponElimina
  3. He trobat l'article original, ells diuen que no saben exactament les causes que originen aquesta patologia, aqui tens el link:
    http://www.amjmed.com/webfiles/images/journals/ajm/AJMAnalgesicsandHearingLoss.pdf

    ResponElimina

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog