No obstant, l’equip de Scadden va descobrir que certs canvis genètics a les cèl·lules òssies, on resideixen les cèl·lules mare de la sang, poden fer que els ratolins desenvolupin mielodisplàsia, una condició que pot conduir a una forma aguda de leucèmia.
Estudis en ratolins han mostrat que quan l’equip alterava un gen de les cèl·lules òssies anomenada ‘Dicer1’, també es produïa l’efecte nociu a les cèl·lules mare de la sang.
“La sang va començar a tenir l’aspecte d’una malaltia humana molt pot coneguda anomenada mielodisplàsia”, va dir Scadden, que dirigeix el Centre de Medicina Regenerativa de l’Hospital General de Massachussetts. “Té la complicació de desenvolupar leucèmia”, va explicar, que és exactament el que van fer alguns animals de l’estudi.
“La raó per la qual això és tant important és que demostra que l’entorn pot convertir-se en una part fonamental de la funció del teixit, el que provocaria l’emergència de noves anormalitats genètiques que serien fatals per a tot l’organisme” va dir Scadden.
Per altra banda, va senyalar que els resultats ofereixen un nou coneixement de la font d’alguns càncers, que poden provenir de cèl·lules exteriors. Així mateix, sosté que interrompre la comunicació entre les cèl·lules del voltant i les cèl·lules cancerígenes podria oferir un nou punt de vista per desenvolupar fàrmacs oncològics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada