21 de maig, 2010

Una nova tècnica de fertilitat, l'esperança de moltes parelles que volen concebre

Les parelles que tinguin problemes per concebre ho tenen a partir d'ara una mica més fàcil. Gràcies a una nova tècnica, l'activació ovocitària assistida (AOA) amb ionòfir de calci, aquells que dessitgin formar una família tindràn més opcions, ja que aquest nou tractament aconsegueix fins a un 70% d'eficàcia, segons va afirmar el doctor Elkin Muñoz, director de la clínica IVI Vigo, durant el Congrès de la Societat Espanyola de Fertilitat.

Aquests resultats es van obtenir desprès d'estudiar a onze parelles amb diferents problemes d'infertilitat que van decidir probar aquesta nova tècnica. "Per a que un ovòcit pugui ser fecundat té que ser activat pel cap de l'espermatozoide, i és en aquest procès quan intervé l'ió calci", segons va explicar el doctor Muñoz.

De les parelles que es van presentar voluntàries, sis tenies baixes taxes de fecundació, tres fallides de fecundació total i en dos el mascle era globozoospèrmic (espermatozous amb el cap arrodonit incapaços de penetrar a l'òvul). Amb la nova tècnica el que s'aconsegueix és "seguir el mateix procès que en el cas d'una fecundació in vitro però injectant a més l'ionòfor de calci", va assenyalar.

Posteriorment, es van evaluar les taxes de fecundació i en els 6 casos de baixes taxes de fecundació aquesta s'havia duplicat, passant d'un 35% de mitjana a més del 70% i donant lloc a dos nounats; en els 3 casos de fallida de fecundació total es van aconseguir taxes del 30%, 40$ i 70% respectivament amb un nou nat i una gestació; i finalment els dos casos de globozoospèrmia van finalitzar amb el naixement de dos nadons completament sans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"