08 de maig, 2010

Metges espanyols intentaran crear un cor 'bioartificial'

Un equip espanyol de metges intentarà crear un cor 'bioartificial' a partir d'un órgan d'una persona morta i demostrar la seva viabilitat per al transplant, cosa que científics dels EEUU ja han aconseguit i experimentant en animals.

Intentaran aconseguir eliminar tot el contingut cel·lular del cor d'una persona morta, i a partir d'una 'matriu' que es repoblaria amb cél·lules del pacient que el poguès necessitar, construir un òrgan nou.

Així ho ha explicat el doctor Francisco Fernández-Avilés. cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Gregorio Marañón i director del VII Simposium Internacional de Teràpoa Cel·lular i Innovació Cardiovascular, que ha tingut lloc a Madrid.

El doctor Fernández-Avilés ha subratllat les expectatives que en aquest sentit obre la "enginyeria tissular", i en concret la creació d'òrgans bioartificials a partir de matrius de cadàvers.

Ha recordat que el projecte el va iniciar el Centre de Reparació Cardiaca de la Universitat de Minnesota (Estats Units) sota la direcció de la doctora Doris Taylor, qui presentarà també les conclusions del seu treball en el simposi de Madrid, i que aquest grup ja ha demostrat la viabilitat d'aquesta tècnica en animals petits.

A partir d'ara, un equip de l'hospital madrileny Gregorio Marañón, en col·laboració amb la Universitat de Minnesota i amb la Organització Nacional del Transplant, va iniciar la fase experimental amb humans, gràcies a més a la aportació de fons procedent del Ministeri de Ciència i Innovació.

"Intentarem fer en humans el que ja s'ha fet en animals petits", ha asenyalat Fernández-Avilés, l'equip del qual ja va demostrar fa anys la utilitat de la grassa fresca procedent d'una liposucció per regenerar el teixit danyat del cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"